Varíme zos Gejzom Dezorzom

Čínska špecialita Dog sou zrobená zos bretónskym šarmom

Ta opäť Vás vítam vof mojom kuchynskom okienku kokodíly! Ta sevaste!
Dneska som pre Vás priprafil vynikajúci recept mojeho starého deda Jakuesa Dezorza, ktorý jak už sami viete pochádzal zos Bretónska, ňé!
Prichystal som diétnu pochúťku, ktorú poznajú šecky rómaci vof zemeguľa. A ta dovolím si dokonca tvrdiť, že ma potom, jak ju uvaríte a schalujete, ta ma aj pochválite, ňé?
No ta gu príprave Dog sou potrebujeme jedného mierne vypaseného smradľavého guľáša, že by naša špecialita mala fasa chuť! Keď ňe sú psi, ta zožeňeme mačku abo zhnité hrušky, bo aj medzi romákmi sa najdu vegetariáni, ňé?! Ha, ha, ha...
Okreme psoch treba ešti polohrubú múku - das jedno kilo. Das štyry vajca a papriku, paradičky, chren - bars štipací a tradične zemiaky. Héj?!
No keď toto všecko zme zohnali po susedoch a nič nám už nechýba gu vareňiu, možéme začať.
Psa sťahňeme zos koža, ktorá sa može neskor zužitkovať na výrobu bars elegantných slipoch abo trenkoch pre Vášho milenca abo aj muža. No zos kože oskalpovaného psa vypitváme, ale s citom, bo sa može stať, že by ho to bars bolelo a by mohol ožiť,a to by sme nechceli, ňé! Keď už máme psa vykosteného, maso umyjeme vof vlažná voda a položíme do myska na pečenie. Jak nám pes suchne, tak rozbijeme vajca, ktoré zmiešame zos narezanou paprika, zos chrenom a frkneme do toho aj kus - abo keď chcete trocha soli.
Počas rezania a pitvania nám úž zovrela aj voda vof desať litrovom hrnci. Do totej voda nachádžeme na falaty nasekané maso, zmes zos vajíčok, paprika, chrenu a soli a necháme variť das deset minuty. Potom do našej voňavá pochúťka usypeme nasekané zemiaky a na kolečka narezané paradičky. Zas varíme das deset minuty pod pokrievkou a na stálom ohni! Potom za mírneho míchaní usypeme do nuka kilo polohrubej muky!
Taže padesát procent robota už máme hotová, uf. No totu špecialita nechávame ešte variť na mírnom ohňa asi patnást minuty.
Ale my nestojíme pri sporáku jak mrokári, čo kradnú sviečky nebožtíkom z hroboch na cinteroch, ale opatrne režeme novinky na malé rezanky, aby sme do guľášu mali cestoviny!
Keď toto zrobíme možéme zahasiť ohňa a oblízať sa, bo zachvíľu bude parádna hostina.
Dog sou podávame vof hlbokom tanieri spolu zos novinkovými rezankami a ako aperitív odporúčam ocot zriedený zos čerstvou okenou ozdobenou jedným falatíkom citróna, ale ešte zos vánoc!
A nezbudnite na kompót!!!
A aby atmosféra pri večeři bola co najromantyckejší, je třeba zapnúť rádio, ale najlepšie totu stanica, kde furt pušťajú Karčiho Duchoňa, lebo iba toten spevák dokáže ulahodiť aj vašim unaveným uchom.
Ta a chalovačka može začať! Dobrú chuť vaší rodiňe přeje

váš Gejza Dezorz.
Dejte si chutnat, mrokári!

No comments: